Je kunt bataat in veel heerlijke recepten verwerken, je kunt er echt alle kanten mee op. Ook zo is de bataat lekker om te eten, even koken of bakken en je hebt een heerlijk gerecht.
Ingrediënten
Zoete bataat voor twee personen
Klontje boter of scheutje olijfolie
Gomasio, kruidenzout of geraspte kaas
Benodigdheden
groenteborsteltje
kaasrasp
Porties
2 porties
Bereidingstijd
20 minuten
Voorbereidingstijd
5 minuten
Totale tijd
25 minuten
Bereiding
Gekookt: Borstel de bataten in stromend water schoon en kook ze in weinig water in 10 à 15 min gaar. Let er op dat ze niet te gaar worden. Snijd de bataat op het bord overlangs doormidden, leg er een klontje boter op en bestrooi ze met gomasio of fijn geraspte oude kaas en eet hem zo met schil en al op.
Gebakken: Borstel de bataat in stromend water schoon. Snijd ze in schijfjes van 1/2 cm dikte en droog ze af in een theedoek. Verwarm in een koekenpan een laagje olie (niet te heet) en bak de schijfjes aan beide kanten lichtbruin en knapperig. Dien ze zo snel mogelijk op en bestrooi ze pas op het bord met gomasio of kruidenzout.
TIP: Allebei lekker met gekookte granen en een groene salade.
Porties
2 porties
Bereidingstijd
20 minuten
Voorbereidingstijd
5 minuten
Totale tijd
25 minuten
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.