Lekkere vegan curry met zoete aardappel en tofu. Serveer met muntige couscous of basmatirijst en een komkommersalade.
Ingrediënten
1/2 aubergine
1 courgette
2 zoete aardappelen (bataat)
1/2 gele paprika
1 tomaat
1 teentje knoflook
2 el plantaardige olie
1-2 el currypasta
1 el geraspte kokos
100 g tofu
1/2 el sojasaus
peper naar smaak
kruidenzout
Porties
4 porties
Bereidingstijd
-
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
-
Bereiding
Snij de aubergine en de courgette in blokjes.
Schil de zoete aardappel en snijd ook deze in blokjes.
Verwijder zaad en zaadlijsten van de paprika en snijd deze in stukjes.
Halveer de tomaten, verwijder de harde kernen en snijd ze in blokjes.
Stoom de in stukjes gesneden paprika en zoete aardappel gaar. (ongeveer 10 min )
Verhit de olie in een grote koekenpan of in een wok. Bak hierin de courgette, tofu en aubergine met de currypasta een paar minuten tot ze goudbruin beginnen te kleuren. Voeg er dan de zoete aardappel, de paprika, de tomaten, de knoflook, de sojasaus, de peper en de kokos aan toe en roerbak nog 5 min.
Serveer met basmati of jasmijnrijst.
Porties
4 porties
Bereidingstijd
-
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
-
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.