Lekker vegetarisch hoofdgerecht, deze frittata, eet 'm met een salade "on the side" of serveer ze als borrel- of buffethap in kleine vierkantjes.
Ingrediënten
1 1/2 el olijfolie
1/2 rood uitje, gesnipperd
50 g raapstelen, spinazie of andere bladgroente, fijngehakt
1 handje (diepvries)doperwten of jonge tuinboontjes, even geblancheerd in kokend water
1/2 kleine courgette, in stukjes gesneden
60 g tofu tomaat basilicum, in kleine blokjes gesneden
4 eieren
75 ml room
25 g geraspte Parmezaan of pecorino
1 hand fijn geknipte verse kruiden zoals munt, peterselie, kervel, dille, basilicum
zout en peper naar smaak
Benodigdheden
Bakvorm
Porties
4 porties
Bereidingstijd
30 minuten
Voorbereidingstijd
20 minuten
Totale tijd
50 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit 1 el olie in een koekenpan en fruit het uitje erin. Voeg de courgetteblokjes toe en bak even mee. Herhaal dit met de tofu blokjes. Gewoon even vlug roerbakken. Haal van het vuur en zet opzij.
Klop de eieren met de room en de geraspte kaas. Voeg wat zout en peper toe, een theelepeltje van elk is genoeg.
Roer de nu iets afgekoelde groenten door de eieren en voeg de bladgroente en de doperwten ook toe, evenals de helft van de kruiden. Laat even staan, 5 minuutjes ongeveer.
Vet een (liefst rechthoekige- of brownie) bakvorm in met 2 el olijfolie en leg een op maat geknipt vel bakpapier op de bodem.
Giet het eimengsel in de vorm en zet midden in de voorverwarmde oven.Laat zo’n 15 minuten bakken. De bovenkant moet dan lichtbruin zijn.Laat hem afkoelen en snijd in vierkanten of punten en strooi de rest van de kruiden erover.
Nog een lekkere salade met tomaatjes en rucola erbij en smullen maar.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.