Prachtige salade met heel veel groente zoals asperges, broccoli, peultjes, doperwten, radijs .. met een dressing van citroen, geurige olijfolie en mosterd en daarna afgetopt met een crunch van geroosterde boekweit die ook lekker nootachtig is.
50 g kasha
25 g haver of andere graanvlokken
15 g lijnzaad
20 g pijnboompitjes
1 el. rijst-, agave- of ahornsiroop
1 el. olijfolie
piepklein snufje zout
een draai versgemalen peper uit de molen
1 handenvol fijne spinazie
1/2 bos groene of witte asperges, houtige deel verwijderd en schuin in drieën gesneden
50 g diepvriesdoperwten, ontdooid en 2 minuten in kokend water geblancheerd
1 avocado, in de lengte in vieren gesneden
1/4 bosje radijs, schoongemaakt en in halfjes gesneden
1/2 el. olie, boter of ghee
1/2 stronkje broccoli, stronk in blokjes, de rest in kleine roosjes
150 g peultjes of sugarsnaps
1/2 bakje ricotta
2 el. extra vierge olijfolie
1 el. citroensap
1/2 tl. (honing)mosterd
wat verse munt, dille, dragon of citroenmelisse (of wat je maar kunt vinden aan lekkere verse kruiden)
-
-
-
-