Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Koolrabi-frietjes

Hoe eet je koolrabi?
Je kunt koolrabi rauw eten, geraspt of in dunne plakjes (ook lekker op een boterham met kruidenzout). Het is lekker in een salade, bijvoorbeeld met appel, venkel en noten.
Of je kunt de koolrabi roosteren in de oven, in plakken of vullen met notengehakt en kaas bijvoorbeeld. Of gestampt als puree. Of maak deze frietjes!

    1. Koolrabi-frietjes

    Ingrediënten

    • 1-2 koolrabi 
    • 1 1/2 el olijfolie
    • 1 tl knoflookpoeder
    • 1 tl komijnpoeder
    • zout naar smaak
    • 1/2 tl gerookt paprikapoeder
    • 1 tl gedroogde oregano
    • Voor de saus:
    • 125 ml kwark
    • 1/4 citroen
    • 1 teentje knoflook 
    • klein bosje peterselie


    Porties

    2 porties

    Bereidingstijd

    30 minuten

    Voorbereidingstijd

    10 minuten

    Totale tijd

    40 minuten

    Bereiding

    1. Maak eerst de saus door de kwark te mengen met de uitgeperste citroen, knoflook en fijngesneden peterselie. Proef even en voeg eventueel naar smaak peper en zout toe.
    2. Schil de koolrabi en snijd ze in lange dikke frieten. 
    3. Doe in een grote mengkom: olijfolie, knoflookpoeder, gerookt paprikapoeder, komijnpoeder en zout. Meng de koolrabi er door, zodat alle frietjes met een laagje kruidenolie bedekt zijn.
    4. Leg de frietjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg ze niet op elkaar, geef ze een beetje ruimte. 
    5. Bak ongeveer een half uur, halverwege even omdraaien.

    Porties

    2 porties

    Bereidingstijd

    30 minuten

    Voorbereidingstijd

    10 minuten

    Totale tijd

    40 minuten

    Winkelmand

    Je winkelmand is leeg.

    Bestellen