Deze makkelijke ovenschotel met aardappel, spek en appel is een simpel, maar lekker gerecht. Een klassieke combinatie die het goed doet op een koude winteravond.
Ingrediënten
375 g aardappelen, geschild en in blokjes
1/2 appel, klokhuis eruit en in blokjes
50 g spekblokjes
1/2 bosje peterselie
1 teentje knoflook
1 el. olie of ghee
125 ml groente bouillon
1/2 ui, gesnipperd
1 el geraspte kaas
snufje zout
Porties
4 porties
Bereidingstijd
30 minuten
Voorbereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
40 minuten
Bereiding
Bak de spekjes zachtjes uit in een koekenpannetje tot ze knapperig zijn.
Hak de peterselie (bewaar een klein beetje) en knoflook fijn met de olie, dit kan ook met een staafmixer.
Verhit een koekenpan en bak het peterseliemengseltje al omscheppend een paar tellen, fruit dan de uiensnippers ook nog even mee.
Voeg de aardappelblokjes toe en bak kort aan. Voeg het zout en de bouillon toe en stoof nog even zonder deksel voor 15 minuten tot het vocht verdampt is en de aardappels gaar zijn. Eventueel nog een beetje bouillon toevoegen en even laten sudderen.
Doe op het laatst de appelblokjes erdoor en bak nog even tot ze iets zacht en warm zijn en voeg de spekblokjes toe. Strooi de geraspte kaas erover en laat even smelten. Maak af met wat verse peterselie.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.