Geniet van deze romige soep van knolselderij en pastinaak uit het seizoen en crème fraîche. Extra lekker met stukjes hazelnoot en pompoenbrood.
Ingrediënten
1/2 el ghee of boter of olie
1/2 ui, klein gesneden
1 takje tijm
1 laurierblaadje
125 g knolselderij, geschild en in blokjes
1/2 pastinaak, ook geschild en in blokjes
1/2 pakje kastanjes (zijn al gekookt en gepeld) en in kleine stukjes gesneden of gebruik verse kastanjes, dan heb je ongeveer 200 g nodig
50 ml witte wijn
1 teen knoflook, fijngehakt
1/2 l bouillon (zelf getrokken of van de Kleinste Soepfabriek of van 1 bouillontablet)
60 ml (plantaardige) room
1/2 bosje peterselie of andere lekkere groene kruiden.
50 ml olijfolie
15 g geroosterde hazelnoten in stukjes gehakt
Porties
4 porties
Bereidingstijd
40 minuten
Voorbereidingstijd
20 minuten
Totale tijd
1 uur
Ingrediënten
Verhit het bakvet in een soeppan en voeg er de
groente aan toe, de tijm en het laurierblad. Bak een tijdje al omscheppend tot
alles een beetje kleurt. Voeg de knoflook toe en bak nog even mee.
Blus af met
witte wijn en bouillon.Laat alles nog een half uur trekken, haal de
laurier eruit en pureer de soep met een staafmixer of in een roerzeef. Als je
het lekker vindt kan je de soep ook wat grover laten. Zet nog even op een zacht
vuur, maar laat het niet meer koken.
Roer er 100 ml room, crème fraîche of
plantaardige room door. Houd eventueel een beetje achter om nog te garneren.
Pureer de peterselie met de olie en doe in een
kannetje.
Hak de hazelnoten iets fijner.
Schep de romige soep in mooie kommen en giet of
drup er wat van de olie in.
Strooi de hazelnoten erover. Schep er eventueel ook
een lepeltje room bij en maal er wat verse zwarte peper over. Lekker met (pompoen)brood.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.