Feestelijke salade met veel kleur! Rode kool, rucola, sinaasappel, bietjes en knapperige noten in combinatie met een romige dressing met maanzaad.
Ingrediënten
1/4 rode kool, fijn geschaafd
1 citroen uitgeperst
100 g rucola
2 gekookte bietjes
1 (bloed)sinaasappel gepeld (eventueel
ontveld) en in partjes, vang wat sap op.
2 mandarijntjes gepeld en partjes schoongemaakt
1 avocado van schil ontdaan ontpit en in partjes
2 el gedroogde cranberry’s of 1/2 granaatappel, de
pitjes losgemaakt.
1 handje walnoten of pecannoten, geroosterd
Ingrediënten voor de dressing
2 el (vegan) mayonaise (=zonder ei)
1 el zwarte bessen- of cranberrysiroop
1/2 tl mosterd
beetje sinaasappelsap
1 tl maanzaad
evt. een beetje water om te verdunnen
Porties
4-6
Bereidingstijd
10 min
Voorbereidingstijd
20 min
Totale tijd
30 min
Mooie kleurige salade, veganistisch. Eventueel
kun je door de dressing wat cayennepeper roeren, dat geeft er een pittige draai
aan.
Vegetariërs kunnen er nog wat feta of zachte geitenkaas aan toevoegen.Zet de rode kool na het schaven even in de
citroensap. Laat een half uurtje staan en laat dan even uitlekken.
Leg de
rucola in een mooie ronde schaal en drapeer daar bovenop de rode kool. Verdeel
de rest van de ingrediënten er mooi over, de noten en cranberry’s of
granaatappelpitjes als laatste.
Zet een kommetje met de dressing in het midden
van de salade.Je kunt er ook nog wat (geiten)kaas overheen
brokkelen als je vegetarisch eet.
Porties
4-6
Bereidingstijd
10 min
Voorbereidingstijd
20 min
Totale tijd
30 min
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.