Feestelijke chocolademelk met eetbare sneeuwballen. Leuk om zelf te maken en ook nog eens erg lekker op een koude winterdag!
Ingrediënten voor de sneeuwballen
300 g witte chocolade in kleine stukken
5 el roomboter
3 el slagroom
snufje zout
50 g gedroogde cranberries, fijner gesneden
50 g gepelde pistachenootjes, fijner gehakt
3 el poedersuiker
Ingrediënten voor de warme chocolademelk
350 ml amandeldrank
2 kleine gekookte bietjes
suiker naar smaak of 5 dadels
3 el cacao
1 tl vanillepoeder of -extract
1/2 tl kaneelpoeder (hou een beetje achter voor op het laatst)
heel klein snufje zeezout
Benodigdheden
blender of keukenmachine
mixer of garde
eventueel een fijne zeef
eventueel een lepeltje
Porties
2 porties
Bereidingstijd
40 minuten
Voorbereidingstijd
2 uur
Totale tijd
2 uur en 40 minuten
Bereiding
Doe voor de chocolademelk alles in een blender of
keukenmachine en pulseer tot een glad mengsel. Als er nog stukjes inzitten, giet je het nog
even door een fijne zeef.
Doe in een pannetje en warm, al roerende, op tot de
gewenste temperatuur. Giet in de mokken.
Klop wat slagroom of kokosroom ( zet
daarvoor een blikje kokosmelk een nacht in de koelkast, giet het kokoswater af,
bewaar voor bijv een smoothie.
Klop het vaste gedeelte op met de ahornsiroop.
Decoreer de chocolademelk met een dot slagroom, wat cacaonibs en een snufje
kaneel.
Voor de sneeuwballen smelt je de witte chocolade
au bain marie samen met de boter en de slagroom. Roer steeds even door. Als
alles zacht is, haal je direct de pan van het vuur en giet het in een kom.
Roer
de cranberry’s en de pistachenootjes erdoor en een snufje zout.
Zet de kom in
de koelkast en roer of (mix met de mixer) het na een uur nog eens goed door.
Na
nog een uur kan je al schrapend met een
theelepeltje balletjes vormen, die je met de hand nog even verder vormt tot een
mooi balletje.
Doe de poedersuiker in
een kommetje en rol de balletjes erdoor. Serveer op een mooi schaaltje.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.