Het roosteren van de tomaten en paprika's uit de oven geeft deze paprika tomatensoep net een lekkere bite. Extra lekker met mais en feta.
Ingrediënten
2 rode puntpaprika’s
400 g rijpe tomaten
1 ui
3 tenen knoflook
3 el olijfolie
250 ml groentebouillon
125 gram maïs
50 gram feta
2 takjes rozemarijn
peper en zout
Porties
4 porties
Bereidingstijd
45 minuten oventijd
Voorbereidingstijd
20 minuten
Totale tijd
1 uur en 5 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 ˚C.
Halveer de paprika’s en de tomaten. Leg de paprika en tomaten in een ovenschaal.
Snij de ui en knoflook in stukjes en verspreid over de paprika en tomaten. Leg de takjes rozemarijn tussen de tomaten en paprika's. Besprenkel alles met olijfolie. Plaats de ovenschaal in de oven.
Bak 45 minuten in de oven. Haal uit de oven.
Verwijder de rozemarijn.
Doe de ingrediënten uit de ovenschaal in een pan. Voeg de bouillon toe en mix met een staafmixer tot een gladde soep.
Voeg 3/4 van de maïs toe. Verwarm het geheel op het vuur. Voeg naar smaak zout en peper toe.
Verdeel de soep over vier kommen. Verkruimel de feta over de kommen en verdeel de overgebleven maïs. Lekker met een dikke plak desembrood met boter.
Porties
4 porties
Bereidingstijd
45 minuten oventijd
Voorbereidingstijd
20 minuten
Totale tijd
1 uur en 5 minuten
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.