Flapjacks zijn altijd een goed idee. De basis is havermout en dit keer maakte Janneke ze met pastinaak in een vegan versie. Lekker mee naar school of werk.
Ingrediënten
2 pastinaken, middelgroot
1 kleine winterwortel
1 grote appel
200 g havermout
75 g geraspte kokos
1 tl vanillepoeder of -essence
125 g kokosolie
50 ml agavesiroop of 50 g rietsuiker
50 ml ahornsiroop (of nog wat agavesiroop of
suiker)
75 g rozijnen
1 el kaneelpoeder
1 tl kardemompoeder
1 el gebroken lijnzaad
4 el zaadjes, noten of pitten (zonne- of
pompoenpitten, chia-of sesamzaad, walnoten, amandelen...kies zelf)
Benodigdheden
keukenmachine met rasp of grove handrasp
mengkom
rechthoekige bakvorm van ongeveer 20 x 25 cm
bakpapier
Porties
ca. 20 repen
Bereidingstijd
25 minuten
Voorbereidingstijd
25 minuten
Totale tijd
50 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de
pastinaken en de wortel schoon of schil ze.
Ontdoe de appel van het klokhuis. Rasp alle drie
met een grove rasp.
Doe in een mengkom. Meng er de havermout en de
kokos door en het vanillepoeder.
Smelt de kokosolie met de siropen of de
suiker, de kaneel en de kardemom in een pannetje, meng even door en doe bij de
rest.
Meng de rozijnen, de zaden, pitten en/of noten erdoor en meng goed door
elkaar. Proef of je het nog zoeter wil en voeg dan eventueel nog wat
agavesiroop of suiker toe.
Bekleed een rechthoekige bakvorm van ongeveer 20 x 25
cm met bakpapier en spatel het beslag erin, druk goed aan en bak in 25 minuten,
of tot de randen goed donker goudbruin zijn gekleurd.
Haal uit de oven en snijd
in de vorm alvast in repen of vierkanten en laat helemaal afkoelen.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.