Geniet van deze lentesalade met groene asperges, sappige aardbeien en halloumi.
Ingrediënten
50 g gemengde jonge slablaadjes
1 kwart venkelknol
sap van 1/2 citroen
1 klein bosje groene asperges (250 g)
1/2 avocado
125 g aardbeien
2 takjes dille
2 takjes munt
olijfolie
1 tl bloemenhoning
70 g halloumi (Vallee Verte)
peper en zout naar smaak
Porties
2 porties
Bereidingstijd
25 minuten
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
25 minuten
Bereiding
Was en droog de sla.
Schaaf de venkel heel dun en meng met 1 tl citroensap.
Snijd de houtige uiteinden van de asperges en grill ze in een grillpan tot ze beetgaar zijn. Of blancheer ze even, maar laat ze knapperig.
Doe alles in een mooie schaal en schep even door elkaar.
Haal de kroontjes van de aardbeien en snijd de helft daarvan doormidden. Verdeel ze die halve aardbeien over de salade.
Doe de andere helft van de aardbeien in een mengbeker en doe er de rest van het citroensap, de fijngesneden dille en de olijfolie bij. Zet de staafmixer erin en pureer tot een lobbige dressing.
Snijd de halloumi in plakjes en verhit de grillpan opnieuw tot heet. Grill de plakjes halloumi tot ze bruine grillstreepjes hebben.
Verdeel alles over de salade en sprenkel de dressing erover.
Strooi de muntblaadjes en eventueel nog wat dille erover. Maal er wat peper en grof zeezout over.
Pluk nog wat eetbare bloemetjes zoals madeliefjes of viooltjes en leg die erop voor nog meer voorjaar op je bord!
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.