Makkelijk no-bake vegan citroentaartje met dadel-notenbodem.
Ingrediënten
100 g amandelen
150 g dadels zonder pit
100 g geraspte kokos
100 ml kokosolie
Ingrediënten voor de vulling
100 ml citroensap
400 ml kokosmelk
50 ml rijstemoutstroop
1 el citroenrasp
1 el agar agar
heel klein snufje kurkuma
Porties
6-8 puntjes
Bereidingstijd
20 minuten wachttijd (koelkast)
Voorbereidingstijd
25 minuten
Totale tijd
45 minuten
Bereiding
Maal de amandelen en de dadels met de kokosrasp in een keukenmachine tot een plakkerig maar nog wat grof mengsel. Giet er scheutje voor scheutje gesmolten kokosolie bij. Misschien heb je niet alle olie nodig, net genoeg dat het een samenhangend geheel wordt.
Vet een springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Druk het amandelmengsel in de vorm met een klein opstaand randje en zet in de koelkast.
Voor de vulling klop je het citroensap, 3/4 deel van de rasp, de kokosmelk de rijstmoutstroop even door, strooi de agar agar erin en klop nog even flink door elkaar.
Doe in een pannetje en verwarm op een zacht vuur. Breng aan de kook en laat 2 minuutjes doorsudderen.
Haal de vorm met de bodem uit de koelkast en giet de vulling erin.
Zet weer in de koelkast en laat stevig worden.
Versier de taart met citroenschilletjes en eventueel opgeklopte kokosroom of verse vruchten bijvoorbeeld.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.