Pittigzoete hummus met mango, kikkererwten en basilicum. Lekker op een knapperig broodje of als groentedip. Ook bij een Marokkaanse harira (dikke linzensoep) smaakt een broodje met deze hummus super!
Ingrediënten
200 g kikkererwten (blik)
30 g tahin
1/2 mango
1 el geroosterde sesamolie
1 teentje knoflook
1 tl kerriepoeder
1/2 citroen
1/2 tl sambal
1 snufje zout
1 handje basilicumblaadjes bosuitje
Porties
1 schaaltje
Bereidingstijd
10 minuten
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
10 minuten
Bereiding
Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af.
Snijd de mango in blokjes.
Pers een halve citroen uit.
Doe deze en alle andere ingrediënten, behalve de basilicum en de andere helft van de citroen, in een keukenmachine en maal tot je een romige spread hebt.
Doe het in een mooi schaaltje leg er wat partjes citroen naast en bestrooi met fijngehakte basilicum en eventueel een sliertje sesamolie.
Porties
1 schaaltje
Bereidingstijd
10 minuten
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
10 minuten
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.