Zomerse pasta met pittig, kruidig sausje. Ansjovis is van zichzelf lekker zoutig, dus je hoeft er zeker geen zout bij te doen. Eet er een frisse groene salade bij.
Ingrediënten
200 g pasta
2 (punt)paprika’s
40 g zonnebloempitten
1/2 rode ui
6 ansjovisfilets
1/2 teen knoflook
1/2 rode chilipeper
5 zongedroogde tomaten
2 takjes tijm
2 el geraspte Parmezaanse kaas
Porties
2 porties
Bereidingstijd
40 minuten oventijd
Voorbereidingstijd
15 minuten
Totale tijd
55 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verwijder de zaden van de paprika’s en snijd ze in vieren. Leg ze op een bakplaat en zet de paprika’s 40 minuten in de oven tot de velletjes licht verbrand zijn.
Rooster ondertussen de zonnebloempitten goudbruin.
Snipper de rode ui en snijd de ansjovisfilets in repen. Verhit wat olie in een pan en bak hierin de ui met de ansjovisfilets ongeveer twee minuten, pers de knoflook uit boven de pan en bak een minuut mee.
Zet het mengsel apart.
Snijd de rode peper in plakjes en rits de blaadjes van de tijmtakjes.
Doe ongeveer vijf minuten voor het einde van de oventijd de pasta in een pan met ruim kokend water. Kook de pasta al dente.
Haal de paprika’s uit de oven en laat ze even afkoelen.
Doe de zonnebloempitten, het ansjovismengsel, zongedroogde tomaten, de rode peper en tijmblaadjes in een keuken machine of pureer het met een staafmixer.
Ontvel de paprika’s en voeg ze bij de overige ingrediënten.
Vermaal het geheel tot een iets grove saus met bite.
Giet de pasta af en roer de paprika-ansjovissaus erdoor. Zet nog even op het vuur zodat saus warm is als de pasta geserveerd wordt.
Porties
2 porties
Bereidingstijd
40 minuten oventijd
Voorbereidingstijd
15 minuten
Totale tijd
55 minuten
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.