Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Galette met aardappel en paddenstoelen

Mooie open hartige taart met lekkere basic ingrediënten. Carolus is een aardappelras met een gele schil met roze vlekken. Het is een iets kruimig ras en daardoor voor veel toepassingen geschikt. Voor de stamppot, als tafelaardappel, maar ook friet.

  1. Galette met aardappel en paddenstoelen

Ingredienten deeg

  • 125 g boter
  • 200 g bloem
  • 30 g geraspte Parmezaan
  • snuf zout
  • mespunt suiker
  • 1 ei

Ingrediënten vulling 

  • 400 g Carolus aardappelen
  • 125 g gemengde paddenstoelen
  • 1 grote ui
  • 3 tenen knoflook
  • 5 takjes tijm of salie
  • 2 el olie
  • Zout en peper naar smaak

Porties

6 porties

Bereidingstijd

45 minuten

Voorbereidingstijd

30 minuten

Totale tijd

1 uur en 15 minuten

Bereiding

  1. Zorg dat de boter zo koud mogelijk is, zet eventueel een kwartiertje in kleine klontjes gesneden in de vriezer.
  2. In een grote kom meng je eerst de bloem, de kaas, het zout en de suiker door elkaar.Voeg de boter toe. Kneed met koele handen snel een deeg van het bloemmengsel met de boter. Als het mengsel samenklontert, voeg je beetjes water toe, totdat je een bal kunt vormen. Duw de bal een beetje plat en laat goed afgedekt een uur in de koelkast staan.
  3. Schil en was de aardappelen.
  4. Pel de ui en snijd in halve ringen. 
  5. Veeg de paddenstoelen schoon met een doekje. Snijd grote exemplaren klein. Hak of pers de knoflook fijn.
  6. Kook de aardappelen 10 minuten voor. Giet af en laat even afkoelen. Snijd er dunne plakken van.
  7. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de ui met de tijmblaadjes of salie goudbruin.
  8. Schep de ui uit de pan en zet opzij. 
  9. Verhit opnieuw een el olie in de pan en bak de paddenstoelen snel bruin. Voeg de knoflook toe en bak even mee. 
  10. Rol de deegflap op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een cirkel van ongeveer 1,5 cm dikte.
  11. Verdeel de ui over het midden van de cirkel. Leg daarop de helft van de aardappelplakjes, bestrooi met zout en peper en wat geraspte gruyère. Leg daar bovenop de andere helft van de aardappelen en verdeel de paddenstoelen erover. Strooi de rest van de gruyère erop. 
  12. Als je nog wat tijm of salie overhebt, kun je dat er ook nog over heen strooien.
  13. Vouw de randen van de deegflap over de vulling, zodat je een karakteristieke galette (open taart) vormt. Bestrijk de deegrand met wat los geklopt ei. Zet zo’n drie kwartier in de oven. Eet er een lekkere groene salade bij.

Porties

6 porties

Bereidingstijd

45 minuten

Voorbereidingstijd

30 minuten

Totale tijd

1 uur en 15 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen