Leuk om met de kinderen te maken, deze havermoutkoekjes met frisse appel en rozijnen.
Ingrediënten
270 g havermout
150 g bloem
100 g suiker
125 g boter
2 grote appels
100 g rozijnen
1 tl gemberpoeder
2 tl kaneelpoeder
snuf zout
1 tl bakpoeder
Porties
20 koekjes
Bereidingstijd
10 minuten oventijd
Voorbereidingstijd
25 minuten
Totale tijd
35 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 °C. Doe de havervlokken en de bloem met de suiker, het gemberpoeder, de kaneel, het zout en het bakpoeder in een mengkom. Meng even door elkaar.
Rasp de appels grof of snijd ze in kleine blokjes.
Smelt de boter in een pannetje. Roer de gesmolten boter door het havermoutmengsel en voeg wat water toe als het beslag te droog blijft.
Doe de appel en de rozijnen erbij en roer nog even door elkaar.
Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en schep er kleine hoopjes beslag op.
Bak de koekjes in 10 minuten goudbruin. Ze blijven een beetje chewy, dat is lekker in contrast met de buitenkant.
Porties
20 koekjes
Bereidingstijd
10 minuten oventijd
Voorbereidingstijd
25 minuten
Totale tijd
35 minuten
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.