Makkelijke maaltijdfrittata met groene kool, pompoen en champignons. Handig om restjes mee op te maken, zo' n frittata. Eet er een fris slaatje bij met tomaten bijvoorbeeld.
Ingrediënten
200 g (butternut) pompoen, geschild en in blokjes
4 el olie kokos, olijf of Remeker ghee naar keuze
1/2 rode ui, in ringen
100 g gesneden groene- of boeren- of spitskool
125 g champignons of portobello paddenstoelen in plakken
0,5 el fijngesneden verse salie of 0,5 tl gedroogde
2,5 el room van koe, soja of andere oorsprong
4 eieren
50 g geraspte belegen kaas (Remeker bijvoorbeeld)
Porties
2 porties
Bereidingstijd
25 minuten
Voorbereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
35 minuten
Bereiding
Bak en stoof de pompoenblokjes gaar in 10 minuutjes. Zet weg en verhit weer wat olie in een pan.
Fruit de ui en de paddenstoelen totdat alles lichtbruin is en alle vocht verdampt is.
Voeg de kool toe bak mee totdat het zacht is.
Klop de eieren los in een grote kom en meng alles, dus ook de room, de salie en de kaas. Laat even staan.
Verhit nog wat olie in een ovenvaste pan en giet de kom erin leeg. Verdeel de ingrediënten goed over de bodem. Bak de frittata zachtjes, totdat de bovenkant begint te stollen, ongeveer 8 minuten.
Zet de pan tot slot nog 10 minuten in de oven totdat de bovenkant ook gaar is. Je kunt de frittata ook in een ovenschaal of quichevorm in de oven bakken. Doe dit dan 25 minuten op 180°C. Lekker met bockbier-dadel-ui-compote.
Porties
2 porties
Bereidingstijd
25 minuten
Voorbereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
35 minuten
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.