Lekker kruidige spread van kapucijners en knoflook. Heerlijk als dip bij rauwkost en brood.
Ingrediënten
150 g gare kapucijners (gekookt gewogen) + wat kookvocht
1/4 teentje knoflook
1,5 el citroensap
1 flinke el tahin (sesampasta)
snufje zout
scheutje olijfolie
paprikapoeder
Porties
-
Bereidingstijd
10 minuten
Voorbereidingstijd
5 minuten
Totale tijd
15 minuten
Bereiding
Giet de kapucijners af en bewaar het vocht.
Maal de kapucijners met de knoflook, het citroensap, de tahin wat zout en een scheutje vocht in de keukenmachine fijn.
Voeg als de puree nog niet glad is nog een scheutje vocht toe. Voeg zoveel toe als nodig is maar beslist niet meer!
Schep de humus op een bordje of schaaltje en wrijf met een lepel vanuit het midden een holletje. Je moet een rand van humus hebben. Schenk in het midden wat olijfolie en strooi op de humus vier streepjes met paprikapoeder, als een windroos.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.