Een grappig voor- of lunchgerechtje met babyavocado, gevuld met romige kaas en bestrooid met kruidige zaden en pitten. Het is net een cadeautje. Een avocadeautje dus.
Ingrediënten
2 babyavocado’s
1 el citroensap
20 g pompoenpitten
15 g sesamzaad
snufje zeezout
1 tl paprikapoeder
30 g zachte geitenkaas
30 g roomkaas
zout en peper
Ingrediënten voor de dressing
2 el sesamolie
1 el tamari
2 tl citroensap
1 tl honing
50 g veldsla of rucola
Porties
2 porties
Bereidingstijd
20 minuten
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
20 minuten
Bereiding
Halveer en ontpit de avocado’s.
Haal met een lepel de helften uit de schil, besprenkel met citroensap en leg even weg.
Hak de pompoenpitten kleiner. Rooster de pitten en het sesamzaad in een droge koekenpan en meng met het zout en het paprikapoeder.
Laat afkoelen.
Meng de geiten- met de roomkaas en breng op smaak met zout en peper.
Klop de sesamolie, tamari, citroensap en honing tot een dressing.
Leg wat veldsla of rucola op een bordje.
Vul de halve avocadootjes met een beetje van het kaasmengsel en leg ze op de kop op de sla. Bestrooi de avocado met het pittenmengsel. Druk even aan. Serveer met de dressing ernaast.
Geniet ervan!
Porties
2 porties
Bereidingstijd
20 minuten
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
20 minuten
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.