Frisse appel, romige geitenkaas en aardse pompoen in een lekker robuust deeg. Ook lekker om mee te nemen voor een potluck bijvoorbeeld of picknick.
Ingrediënten voor het deeg
200 g bloem
150 g koude boter
1 eidooier
50 ml koud water
Ingrediënten voor de vulling
1 kleine oranje pompoen
1 rode ui
1 handje geroosterde pompoenpitten
1 el Provençaalse kruiden
2 appels
4 el zachte geitenkaas of crème fraîche
4 takjes tijm
Porties
6 porties
Bereidingstijd
25 minuten
Voorbereidingstijd
50 minuten
Totale tijd
1 uur en 15 minuten
Bereiding
Doe de bloem in een kom en snijd met een mes de koude boter er door. Maak er een kruimelig deeg van.
Klop de dooier los met het koude water en voeg dit toe aan het kruimeldeeg. Kneed er snel een bal van. Laat het deeg afgedekt zeker een half uur in de koelkast rusten. Hoe langer, hoe beter.
Verwarm de oven voor op 200 ℃.
Snijd de pompoen in schijven of parten en hussel om met wat olijfolie en Provençaalse kruiden. Bestrooi met wat zeezout.
Bak circa 25 min in de oven, of tot de pompoen zacht is en begint te kleuren.
Snij de appels in schijfjes.
Rol het deeg uit tot een ronde lap van ongeveer 30 cm en leg op een bakblik met bakpapier.
Verdeel wat lepels geitenkaas of crème fraîche over de bodem en leg de pompoen en de appel erop. Laat een rand deeg vrij, zodat je deze om de vulling kunt vouwen.
Zet 30 min in de oven of totdat de bovenkant een beetje goudbruin is geworden. Decoreer met wat takjes tijm en bestrooi met de pompoenpitten.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.