Een Spaanse tortilla met Hollandse biologische witlof en aardappels. Lekker voor met z'n tweeën of als borrelhapje
Ingrediënten
4 vastkokende aardappels, middelgroot
2 rode uien
300 g witlof
5 eieren
1 tl nootmuskaat
200 g ham
zeezout naar smaak
100 g rucola
Porties
4 porties
Bereidingstijd
20 minuten
Voorbereidingstijd
35 minuten
Totale tijd
55 minuten
Bereiding
Aardappels gaar koken en wat af laten koelen. In blokjes of plakjes snijden.
Ui in ringen snijden en fruiten in wat olie. Witlof in dunne reepjes snijden en toevoegen aan de uien. In circa vijf minuten gaar stoven.
Aardappels en ham in kleine blokjes snijden, met de nootmuskaat en het zout aan de groenten toevoegen en roeren. Vuur uitzetten. Iets laten afkoelen.
Eieren klutsen in een ruime kom en het aardappel-witlofmengsel erin scheppen. Even doorroeren en 5 minuten laten staan.
Verhit de pan weer met een scheutje olie, doe het eimengsel erin en verdeel het mooi over de pan. Met deksel erop het ei helemaal laten stollen, de tortilla omkeren met behulp van het deksel en nog vijf minuten verder laten bakken.
Laat de tortilla op een mooie plank glijden en snijd in stukken of blokjes.
Strooi er de rucola over (maak eventueel van de rest een salade met noten en honing-mosterd-dressing).
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.