Om lekker van uit te delen: Vul een grote (familie) pompoen met kleurige rijst, allerlei groenten en noten. Snijd er parten van en eet met een salade.
Ingrediënten:
1 flink grote pompoen
100 ml olijfolie
peper en zout naar smaak
Ingrediënten voor de vulling
500 g gemengde rijst
1 kg spinazie
2 rode uien
5 tenen knoflook
200 g selderijknol
600 g gemengde paddenstoelen
200 g gare maïskorrels (potje)
370 g zwarte bonen (blik of pot)
bosje salie
bosje tijm
150 g cashewnoten ongebrand
Porties
6 porties
Bereidingstijd
50 minuten
Voorbereidingstijd
1 uur
Totale tijd
1 uur en 50 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 ℃. Snijd de bovenkant van een pompoen eraf. Haal de binnenkant eruit. Zorg ervoor dat de pompoen recht kan staan.
Smeer binnen en buitenkant in met olijfolie, zout en peper.
Zet minstens 1 uur in de oven op een ingevette bakplaat. Haal hem heel uit de oven als hij gaar is en laat even staan.
Maak ondertussen de vulling. Kook de rijst gaar.
Roerbak de spinazie kort in wat olie, laat goed uitlekken en hak fijn.
Hak de ui en knoflook fijn en snijd blokjes van de selderij. Snijd de paddestoelen in stukken.
Verhit 2 el olie, bak de paddenstoelen, ui, knoflook en selderij met de blaadjes salie en tijm 10 min. Voeg bonen en mais toe en bak weer een paar minuten. Doe alles nu bij de rijst.
Rooster de cashewnoten bruin.
Schep ze door het rijstmengsel en proef of er nog zout of peper bij moet.
Schep alles in de pompoen.
Zet nog even terug in de oven en serveer parten van de pompoen met een lekkere salade.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.