Hutspot met noten en vijgenjus is een lekkere variant op de gewone hutspot met vlees. De vijgenjus geeft een zoet hartig accentje dat goed past bij zo'n verwarmend gerecht.
Ingrediënten voor de hutspot:
1 kg kruimige aardappelen
500 g wortelen
500 g pastinaken
500 g ui
1 el kerriepoeder
50 g gemberwortel
2 teentjes knoflook
100 g ongebrande cashewnoten
Ingrediënten voor de vijgenjus:
5 gedroogde vijgen
1 el olie of boter
1 salotje
150 ml rode wijn
50 ml balsamicoazijn
1 el tijmblaadjes
zout en peper
Porties
4 porties
Bereidingstijd
25 min
Voorbereidingstijd
20 minuten
Totale tijd
45 min
Bereiden:
Schil de aardappelen, snijd in vieren. Schrob de wortel en de pastinaak schoon, snijd in stukjes. Pel en snijd de ui in ringen. Hak de knoflook en de gember heel fijn.
Kook aardappel, wortel en pastinaak met wat zout en het kerriepoeder in ongeveer 20 minuten gaar.
Bak de uien en gember 3 minuten in wat olie of boter.Voeg de knoflook toe en bak het geheel nog eens 3 minuten op een laag vuur.
Rooster de noten in een droge koekenpan goudbruin.
Giet de aardappelen en wortelgroenten af.
Stamp de aardappelen en wortelen tot een grove puree roer het uimengsel en de noten en door de hutspot.
Snijd de vijgen in stukjes en snipper het sjalotje
Bak vijgen en sjalot 4 minuten in de olie. Blus af met de rode wijn en de azijn.
Strooi er de tijm bij en voeg peper en zout naar smaak toe. Laat een beetje inkoken tot jus dikte.
Porties
4 porties
Bereidingstijd
25 min
Voorbereidingstijd
20 minuten
Totale tijd
45 min
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.