Peren bramen crumble is lekker als toetje met ijs of crème fraîche bijvoorbeeld, maar ook als ontbijt op een luie herfstzondag. Lepel er dan wat yoghurt over en geniet!
Ingrediënten
1-2 peren
3 el bramenfruitbeleg (Fiordifrutti)
1 kopje (diepvries)bramen
50 g havermout
50 g speltbloem
30 g suiker
snufje zout
50 g boter
1 tl kaneel
50 g ongebrande hazelnoten, walnoten en/of amandelen
crème fraîche of vanille ijs
Benodigdheden
ovenschaal
eventueel een keukenmachine
Porties
4 porties
Bereidingstijd
25 minuten
Voorbereidingstijd
35 minuten
Totale tijd
1 uur
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Kneed met de hand of in een keukenmachine een samenhangend deeg van de havermout, de bloem, de suiker en het zout en de boter.
Snijd de peren in kwarten en verwijder de klokhuizen. Snijd in blokjes, schep om met de jam en de bramen. Strooi er de kaneel over. Schep in een ingevette ovenschaal. Verkruimel het deeg en strooi met de grof gehakte noten over het peren-bramen mengsel
Bak de crumble in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
Serveer met yoghurt als ontbijt of met een klodder crème fraiche of een bol vanille ijs als toetje.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.