Salade van geroosterde spruiten en pompoen met granaatappel
Salade van geroosterde spruiten en pompoen met granaatappel
Lekkere salade voor de koudere maanden. Ook uitermate geschikt voor in je lunchtrommel of bij een winter-bbq. Bovendien een plaatje om te zien!
Ingrediënten voor de salade
250 g pompoen
250 g spruiten
1 el olijfolie
1 tl speculaaskruiden
zout en peper
100 g quinoa
1/2 granaatappel
30 g walnoten
2 verse vijgen
Ingrediënten voor de dressing
1 sjalotje of klein rood uitje
1 el appelazijn
1 el olijfolie
1/2 tl mosterd
1 tl ahornsiroop en honing
Benodigdheden
bakpapier
Porties
6 porties
Bereidingstijd
30 minuten
Voorbereidingstijd
50 minuten
Totale tijd
1 uur en 20 minuten
Bereiding
Verwarm de oven op 200 °C. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
Schil de pompoen, haal de pitten eruit en snijd in dobbelsteentjes. Maak de spruiten schoon en snijd ze in halfjes of hele grote in vieren. Doe spruiten en pompoenblokjes in een grote kom en voeg de olie en speculaaskruiden toe en wat zout en peper. Meng door elkaar. Verdeel over de bakplaat.
Zet 20 tot 25 minuten in de oven. Schep de groente halverwege een keer om.
Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing en laat even staan.
Haal de granaatappelpitjes uit de schil.
Snij de vijgen in partjes.
Rooster de walnoten in een droge koekenpan, breek ze, als ze zijn afgekoeld in kleinere stukjes.
Maak de dressing: Snipper het uitje heel fijn, schenk er de appelazijn over en laat 10 minuten staan. Klop dan de rest van de ingrediënten erdoor.
Schep de quinoa, vijgen en granaatappel door de geroosterde groente, schenk de dressing erover en leg de noten erop.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.