Lichtgebonden soepje voor het koudere seizoen. Lekker na een boswandeling of bij een feestelijk buffet of etentje.
Ingrediënten kaasstengels
1 pakje (vegan) bladerdeeg, ontdooid of vers
100 g geraspte geitenkaas
1 el venkelzaadjes
1 ei
Ingrediënten soep
1 ui
2 tenen knoflook
1 el olie
400 g gekookte kastanjes
1 el gekookte kastanjes in schijfjes
200 g gemengde paddenstoelen
1 1/2 liter paddenstoelen of groentebouillon
1 glas witte wijn of vermouth
een paar takjes verse tijm en salie
versgemalen peper
125 ml slagroom
nog wat room en bieslook om te garneren
Benodigdheden
staafmixer
Porties
6 porties
Bereidingstijd
30 minuten
Voorbereidingstijd
25 minuten
Totale tijd
55 minuten
Bereiding
Maak eerst de kaasstengels. Snijd daarvoor het bladerdeeg in reepjes van 2 cm. Kwast er wat ei over.
Strooi de geitenkaas en de venkelzaadjes erover en bak 20 min in de oven.
Maak nu de soep. Snipper de ui, hak de knoflook fijn. Fruit in wat olie.
Hou een handje kastanjes apart en champignons en snij in schijfjes.
Voeg de rest van kastanjes, wijn of vermouth en tijm en salie toe aan de bouillon. Smoor alles een minuut of 20 en pureer de soep dan met de slagroom.
Bak de paddenstoelen en kastanjeschijfjes in olie snel bruin en krokant. Bestrooi met peper en zout.
Schenk de soep in leuke (jam)potjes of glaasjes, schep er een lepel paddenstoelen en kastanjes op en een lepeltje room. Bestrooi met bieslook. Serveer met de kaasstengels.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.