Groentetaartje met rozemarijn-sinaasappelgremolata
Groentetaartje met rozemarijn-sinaasappelgremolata
Op een brosse bodem van quinoa liggen wintergroenten waar blauwe kaas over verbrokkeld is. Je serveert het met een gremolata van sinaasappel en rozemarijn voor een fris accentje.
Ingrediënten bodem
150 g quinoa
2 eiwitten
zout en peper naar smaak
Voor de vulling:
3 pastinaken
2 rode uien
1 venkelknol
1 prei
150 g Blue Stilton (of andere blauwe kaas)
100 g pecannoten
Ingrediënten gremolata
de fijn geraspte schil van 2 sinaasappels
1 el gehakte peterselie
1 el gehakte verse rozemarijn
1 teen knoflook uit de pers
Porties
4 porties
Bereidingstijd
30 minuten
Voorbereidingstijd
20 minuten
Totale tijd
50 minuten
Bereiding
Verwarm de oven op 180 ℃.
Kook de quinoa gaar en laat afkoelen.
Meng met de eiwitten en zout en peper.
Vet een in en verdeel de quinoa over de bodem en de zijkanten. Druk goed aan.
Bak de bodem ongeveer 10 minuten voor.
Pastinaak, rode ui, venkel en prei in kleine stukken snijden.
Leg de groente op een bakplaat en strooi er de Provençaalse kruiden gemengd met de olie over. Rooster ongeveer 30 min in de oven.
Meng voor de gremolata de rest van sinaasappel met de kruiden en uitgeperste knoflook.
Vul de quinoabodem met de groente, verdeel de blauwe kaas en de noten erover.
Bak nog 10 min in de oven om de kaas goed te laten smelten.
Snij in 4 stukken, serveer met de gremolata en eet met een lekkere salade of een stukje vis.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.