Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Chocoladetaart met mandarijnroom

Rijke feesttaart met een fris-romige vulling. Mooi nagerecht voor na de feestmaaltijd of gewoon bij de koffie of thee. Leg er als je wil nog een paar partjes versgepelde mandarijntjes bij. 

  1. Chocoladetaart met mandarijnroom

Ingrediënten taart

  • 400 g boter
  • 400 g suiker
  • 400 g bloem
  • 8 eieren
  • 3 tl (16 g) bakpoeder
  • 80 g cacaopoeder
  • ½ tl zout
  • wat melk of water
  • 75 g cacaonibs

Ingrediënten vulling

  • 800 g roomkaas
  • 200 ml slagroom
  • 50 g kokosbloesemsuiker
  • 200 g mandarijnenjam Beerenbauern
  • 2 clementines, partjes in hele kleine stukjes gesneden
  • 1 reep pure chocolade met sinaasappel

Benodigdheden

  • 2 kleine ronde bakvormen (20 cm Ø)

Porties

12 smalle punten

Bereidingstijd

1 uur 10 minuten

Voorbereidingstijd

40 minuten

Totale tijd

1 uur en 50 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 ℃.
  2. Vet 2 kleine ronde bakvormen (20 cm Ø) in en bekleed ze met bakpapier.
  3. Klop de boter met de suiker witromig.
  4. Voeg de eieren 1 voor 1 toe en mix het geheel glad.
  5. Zeef de bloem en voeg het bakpoeder, zout en cacao toe.
    Nog even mixen en op het laatst een beetje melk of water toevoegen tot je een mooi dik beslag hebt.
  6. Spatel de cacaonibs er snel door en verdeel het beslag over de 2 vormen.
  7. Bak in het midden van de oven in ongeveer 30-40 min gaar. Prik er met een satéprikker in, die moet er droog uitkomen. Laat helemaal afkoelen en haal uit de vorm.
  8. Snijd ze voorzichtig overlangs doormidden zodat je 4 lagen kunt maken.
  9. Mix 400 g roomkaas met de stukjes clementines en het potje mandarijnenjam tot een romig mengsel en schep in een spuitzak met een grof mondstuk.
  10. Spuit een dun laagje van de roomkaas met mandarijn-vulling tussen elke laag chococake.
  11. Klop de slagroom stijf met de kokosbloesemsuiker en klop er 200 g roomkaas door. Smeer de taart helemaal in met dit roomkaasmengsel.
  12. Zet zeker een uur in de koelkast om op te stijven.
  13. Versier de bovenkant met kerstboompjes die je maakt van gesmolten pure chocolade met clementines.
  14. Schep in een stevig plastic zakje waar je een klein puntje vanaf knipt.
  15. Spuit kerstboomvormpjes op bakpapier en laat afkoelen en in de koelkast hard worden.
  16. Snij de taart in smalle punten.  

    Porties

    12 smalle punten

    Bereidingstijd

    1 uur 10 minuten

    Voorbereidingstijd

    40 minuten

    Totale tijd

    1 uur en 50 minuten

    Winkelmand

    Je winkelmand is leeg.

    Bestellen