Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Luuks risotto

Makkelijk en licht voorjaarsrecept van Luuk @luukskitchen. In een mum van tijd zet je met dit recept een smaakvolle risotto op tafel. 

  1. Luuks risotto

Ingredienten

  • 125 g Arboriorijst
  • 125 g kabeljauwhaas/ filet
  • 125 ml witte wijn
  • 1 groentebouillonblokjes
  • 1/2 venkel
  • 1/2 ui
  • 30 g Pecorino
  • 1 knoflooktenen
  • 35 g ongezouten roomboter
  • versgemalen zwarte peper
  • 50 g cherrytomaten

Benodigdheden

  • kaasrasp

Porties

2 porties

Bereidingstijd

55 minuten

Voorbereidingstijd

5 minuten

Totale tijd

1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 °C. 
  2. Halveer de tomaten en bestrooi met wat peper. Bak in 10 min zodat ze mooi zacht worden. Laat afkoelen.
  3. Breng 1 liter water aan de kook en kruimel 2 bouillonblokjes erboven. 
  4. Snij in de tussentijd de venkel doormidden en in dunne halve ringen. Bewaar de toppen voor garnering. 
  5. Snij de ui in blokjes en hak de knoflook fijn. Rasp de Pecorino. 
  6. Verhit 50 g boter in een pan met stevige bodem en voeg de rijst toe samen met de knoflook en ui. Bak totdat de     rijst glazig is en voeg de wijn toe. Laat helemaal verdampen.
  7. Voeg de venkel toe met 2 scheppen bouillon. Zorg dat de rijst het kookvocht volledig opneemt en herhaal dit 3 keer. 
  8. Na ongeveer 15 min voeg je kaas toe. Verhit de overgebleven boter in een steelpan en bestrooi de vis met wat zout en peper. Bak aan beiden kanten 3 min op middelhoog vuur. 
  9. Gebruik de bakboter voor de risotto en roer goed door. Check of de korrel goed gaar is en schep in een diep bord. Leg een kabeljauwhaasje erop en garneer met de venkeltoppen en tomaten.

TIP: Liever een vegan variant? Laat de kabeljauw achterwege en vervang dat door groene asperges bijvoorbeeld en de Pecorino voor wat geroosterde pompoenpitten. Bak in olijfolie.

Dit is een smakelijk risotto recept met biologiche ingrediënten is van food- en lifestyleblogger Luuk. Op Instagram @luukskitchen en op zijn website Luukskitchen kun je hem volgen.


Porties

2 porties

Bereidingstijd

55 minuten

Voorbereidingstijd

5 minuten

Totale tijd

1 uur

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen