Gebruik Demeter eieren voor deze winterse frittata en serveer er een knapperige rode koolsalade bij. Ook lekker afgekoeld en bijv. in je lunchtrommel.
Ingrediënten
8 eieren
4 el skyr of Griekse yoghurt
2 tl Italiaanse kruiden
1 tl dragon
zout en peper naar smaak
200 g pompoenblokjes
1 grote rode ui
4 teentjes knoflook
150 g gesneden boeren of groene kool
200 g shiitakes
een paar lepels olijfolie
50 g feta
Benodigdheden
bakvorm
Porties
8 porties
Bereidingstijd
30 minuten
Voorbereidingstijd
20 minuten
Totale tijd
55 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 ℃.
Hussel de pompoen, met de in kwarten gesneden ui en de even geplette, maar ongepelde tenen knoflook om met een tl olijfolie en wat zout en peper, leg op een ingevet, of met bakpapier beklede bakplaat en rooster in 20 min beetgaar.
Kook ondertussen in een laagje water de kool ongeveer 10 min, zodat het iets zachter wordt.
Fruit de in plakjes gesneden shiitakes in een beetje olie goudbruin.
Klop in een kom de eieren met de kruiden en een snuf zout en wat gemalen peper los.
Voeg de groente toe en meng ze door het ei. Schenk in een ingevette bakvorm en verkruimel de feta erover.
Zet 30 min in de oven.
Snijd in vierkanten en serveer als lunch met een knapperige rode kool salade. Of neem ze afgekoeld mee in je lunchbox.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.