Italiaans met een Hollandse twist! Geniet van deze open volkoren boerenkool lasagne. Extra lekker met zongedroogde tomaat en pijnboompitten.
Ingrediënten
4 vellen volkoren lasagne bladen
40 g gedroogde tomaten
1 ui
1 teentje knoflook
300 g gesneden boerenkool
200 g vegetarisch gehakt
200 g ricotta
olijfolie
Benodigdheden
koekenpan
knoflookpers
Porties
4 porties
Bereidingstijd
20 minuten
Voorbereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
30 minuten
Bereiding
Breng een pan met 1,5 liter water aan de kook. Voeg 4 lasagna bladen toe en laat in ongeveer 10 min gaar koken. Roer af en toe voorzichtig door anders plakken de bladen aan elkaar. Haal de lasagna bladen uit de pan. Besprenkel ruim met olijfolie. Hou apart. Kook de andere 4 lasagna bladen.
Laat ondertussen de gedroogde tomaten in heet water wellen.
Rooster in een droge pan de pijnboompitten licht bruin. Hou apart.
Bak de boerenkool met wat olijfolie 15 min. Voeg evt een klein beetje water toe.
Verhit ondertussen de olie in een andere pan. Snij de ui in kleine stukjes en fruit ze aan.
Pers de knoflook en voeg deze aan de ui toe. Bak kort mee.
Voeg het vegetarische gehakt toe en bak in 7 min goudbruin.
Haal de tomaten uit het vocht, snij in dunne repen en voeg toe aan de boerenkool.
Combineer de boerenkool, tomaten, ui en gehakt met elkaar.
Leg op elk bord een grote schep boerenkoolmengsel. Leg er een lasagna vel bovenop. Nogmaals een grote schep van het mengsel en ‘verkruimel’ er wat ricotta over. Leg er een tweede vel bovenop. Als laatste een schep van de boerenkool en nog wat ricotta.
Verdeel als laatste de pijnboompitten over de borden.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.