Een curry die je verwarmt en toch niet te zwaar aanvoelt. Met echt goede biologische kipdijfilet, pastinaak en een beetje zonnige mango.
4 porties
30 minuten
10 minuten
45 minuten
1. Snijd de kip in blokjes, de ui in stukjes, pastinaak en wortel in schijfjes en de knolselderij in blokjes.
2. Roerbak de kip in wat kokosolie tot hij dichtgeschroeid is.
3. Doe de currypasta, de linzen en de groenten erbij en bak even een paar minuten mee. Voeg de kokosmelk toe en een kneepje limoensap. Laat alles een half uur sudderen.
4. Stoom in de tussentijd wat (bloemkool)rijst gaar.
5. Schep de blokjes mango door de saus en warm even mee.
6. Proef of er nog wat zout of misschien nog een schepje suiker door moet.
7. Roer de basilicum erdoor en haal van het vuur.
8. Bestrooi de curry met cashewnoten, de in smalle ringen gesneden rode peper en nog wat basilicumblaadjes.
9. Serveer samen met naanbrood, chutney en komkommer raita.