Lekker gevulde reepjes met dadels en havermout om te snacken op school, je werk of na het sporten. Makkelijk te bereiden en je hoeft alleen even te wachten!
Ingrediënten
100 g dadels zonder pit
100 g gedroogde abrikozen
50 g amandelen
50 g pompoenpitten
50 g hazelnoten
15 g cacaonibs
200 g havermout
100 g pindakaas
snuf zout
2 el kokosolie
1 el kaneelpoeder
Porties
12 porties
Bereidingstijd
20 minuten
Voorbereidingstijd
1 uur
Totale tijd
1 uur en 20 minuten
Bereiding
Rooster de havermout en de noten en pitten ongeveer 15 minuten in een warme oven van 180 ℃.
Verwarm de kokosolie met de pindakaas tot het wat vloeibaarder is.
Maal de zuidvruchten fijn in een keukenmachine. Voeg de rest van de ingrediënten toe, behalve de cacaonibs en maal nog even door, maar maak het niet te fijn. Mix als laatste de cacaonibs met een spatel erdoor.
Bekleed een rechthoekige bakvorm met bakpapier en schep het mengsel erin. Druk stevig aan tot een platte koek. Je kunt daarbij een breed glas gebruiken of iets met een gladde onderkant.
Zet de vorm 2 uur in de koelkast.
Snijd er met een scherp mes 12 reepjes van. Pak ze in vetvrij- of bakpapier in.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.