Echt een verwarmende stamppot door de gemberwortel en toch fris door de appel. Net wat je nodig hebt in de winter. Strooi er tot slot de rokerige tofu over.
Ingrediënten
800 g pompoen
500 g kruidenzuurkool
1 ui
1 appel
1 vingerkootje gemberwortel
200 g gerookte tofu, in blokjes
Benodigdheden
ovenschaal
eetlepel
schilmes
pan
stamper
Porties
4 tot 6 personen
Bereidingstijd
10 minuten
Voorbereidingstijd
30 minuten
Totale tijd
40 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 ℃.
Kook de zuurkool in 15 minuten zacht. Giet af en laat uitdampen.
Maak de pompoen schoon en snij hem in stukken. Rasp de gember fijn en kook samen met de pompoen ongeveer 20 minuten tot de pompoen gaar is. Giet af en laat goed uitdampen. Schep er een lepel boter door of giet er een straaltje (knoflook)olie over en stamp tot puree.
Roer en stamp de zuurkool erdoor. Voeg peper en zout toe naar smaak.
Vet een ovenschaal in en schep de stamppot erin.
Snij de appel in dunne partjes en de ui in halve ringen. Bak beide in wat olie of boter heel licht aan.
Schep op de stamppot en zet in de oven. Laat ongeveer 10 minuten in de oven staan, tot de bovenkant iets goudbruin is geworden.
Bak de tofu knapperig in olie en schep in een schaaltje om erover te strooien.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.