Weer eens wat anders. Een brownie met een portie groente. Uiteraard wel superlekker. Mooi om zo restjes gare pompoen op te maken.
Ingrediënten
150 gr amandelmeel
60 g cacaopoeder
17 g wijnsteenbakpoeder
2 el speculaaskruiden
snufje zout
200 g gekookte pompoen
120 g gesmolten boter
100 g medjouldadels
3 eieren
100 g pure chocolade Kaoka
50 g walnoten
Benodigdheden
een langwerpig bakblik
Porties
ca 16 stuks
Bereidingstijd
15 minuten
Voorbereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
25 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Neem een grote kom en meng amandelmeel, cacao, zout, speculaaskruiden en bakpoeder goed door elkaar.
Verwarm de dadels met 50 ml water in een pannetje. Roer goed door tot een soort dikke 'stroop'.
Kook ondertussen 200 g pompoen in een lage water gaar. Laat uitdampen en afkoelen.
Mix in een andere kom de gesmolten boter, dadelstroop en eieren. Spatel het amandelmeel hier doorheen tot het goed gemengd is.
Pureer de pompoen en voeg aan het mengsel toe.
Hak de walnoten en chocolade in fijne stukjes. Roer beiden er als laatste doorheen.
Neem een rechthoekig of vierkant bakblik (van zo'n 20x20 cm) en schep het mengsel erin.
Bak de brownies in 25 minuten gaar. Het midden moet net niet vloeibaar meer zijn. Het lijkt dan niet gaar, maar dat is juist de bedoeling. Laat afkoelen.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.