Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Brownie met pompoen en walnoten

Weer eens wat anders. Een brownie met een portie groente. Uiteraard wel superlekker. Mooi om zo restjes gare pompoen op te maken. 

  1. Brownie met pompoen en walnoten

Ingrediënten

  • 150 gr amandelmeel
  • 60 g cacaopoeder
  • 17 g wijnsteenbakpoeder
  • 2 el speculaaskruiden
  • snufje zout
  • 200 g gekookte pompoen
  • 120 g gesmolten boter
  • 100 g medjouldadels
  • 3 eieren
  • 100 g pure chocolade Kaoka
  • 50 g walnoten

Benodigdheden

  • een langwerpig bakblik

Porties

ca 16 stuks

Bereidingstijd

15 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

25 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180˚C.
  2. Neem een grote kom en meng amandelmeel, cacao, zout, speculaaskruiden en bakpoeder goed door elkaar.
  3. Verwarm de dadels met 50 ml water in een pannetje. Roer goed door tot een soort dikke 'stroop'.
  4. Kook ondertussen 200 g pompoen in een lage water gaar. Laat uitdampen en afkoelen.
  5. Mix in een andere kom de gesmolten boter, dadelstroop en eieren. Spatel het amandelmeel hier doorheen tot het goed gemengd is. 
  6. Pureer de pompoen en voeg aan het mengsel toe.
  7. Hak de walnoten en chocolade in fijne stukjes. Roer beiden er als laatste doorheen.
  8. Neem een rechthoekig of vierkant bakblik (van zo'n 20x20 cm) en schep het mengsel erin.
  9. Bak de brownies in 25 minuten gaar. Het midden moet net niet vloeibaar meer zijn. Het lijkt dan niet gaar, maar dat is juist de bedoeling. Laat afkoelen.
  10. Snij er 16 blokjes van. 

Porties

ca 16 stuks

Bereidingstijd

15 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

25 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen