Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Ramen noedels met kinpira

Dit recept is van de chefs van restaurant Spirit in Amsterdam en Rotterdam. Hier koken ze elke dag vers met respect voor mens, dier, milieu en economie. Dat betekent: 100% biologisch en 100% vegetarisch. Goed eten maken smaakt nu eenmaal beter.

  1. Ramen noedels met kinpira

Ingrediënten voor de noedels

  • 250 g bruine rijst noedels
  • 135 g taugé
  • ½ bosje koriander
  • geroosterd sesamzaad

Ingrediënten voor de kinpira

  • 750 g wortel
  • 80 ml sinaasappelsap
  • 80 ml shoyu
  • 80 ml mirin kookwijn
  • 1 ½ el appel-gembersap Odin
  • 2 el sesamolie
  • zeezout en zwarte peper

Ingrediënten voor de umamisaus

  • 50 ml sesamolie
  • 40 ml mirin kookwijn
  • 60 ml shoyu
  • 60 ml rijststroop
  • 60 ml tomatensap
  • 1 el arrowroot
  • 2 el water

Porties

4 porties

Bereidingstijd

1 uur

Voorbereidingstijd

30 minuten

Totale tijd

1 uur en 30 min

Bereiding

  1. Maak eerst de kinpira. Schil hiervoor de wortel en snij in dunne reepjes.
  2. Meng nu de shoyu, het appel-gembersap, sinaasappelsap en de mirin in een kom en zet apart.
  3. Verhit een scheutje sesamolie in een koekenpan en bak de wortel voor 4 à 5 minuten op hoog vuur en blus af met het shoyu-mengsel. Breng aan de kook en zet direct het vuur laag. Laat het geheel sudderen totdat al het vocht is verdampt en zet het apart.
  4. Zet een pan met 1 liter water en ruim zeezout op het vuur en breng aan de kook. Kook de noedels zoals vermeld op de verpakking, giet af en zet apart.
  5. Meng alle ingrediënten voor de umami saus met elkaar en breng in een steelpannetje aan de kook.
  6. Los de arrowroot op in 2 el water en giet dit al roerend bij de saus om deze te binden.
  7. Verhit de sesamolie in een koekenpan en bak hierin opnieuw de kinpira. Voeg de gekookte noedels toe en bak kort mee. Blus het geheel af met de umamisaus.
  8. Hak de koriander grof en voeg dit samen met de taugé toe (hou een beetje koriander over voor de garnering), meng het geheel goed. Serveer in een kom en garneer met de overgebleven koriander en het geroosterde sesamzaad.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

1 uur

Voorbereidingstijd

30 minuten

Totale tijd

1 uur en 30 min

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen