Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Kaas
Melk
Yoghurt
tomaten
olijfolie
Rijst
thee
kefir
Sluiten

Heerlijke kooltaart op z’n Fins

Voor het deeg:

200 g bloem

1/2 tl zout

100 g boter, koud, in kleine blokjes

1 ei

4 el zure room of kwark

Vulling:

350 g spitskool, in fijne reepjes

1 ui, gesnipperd

250 g (vegetarisch) gehakt, pittig gekruid

100 g verse geitenkaas of kwark evt 100 g spek, in blokjes of reepjes.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Meng bloem en zout en voeg de koude boterklontjes toe. Kneed de boter door het meel en voeg dan het ei met de zure room of kwark toe. Kneed er een mooie deegbal van. Zet het deeg in een afgedekte schaal ongeveer een uur in de koelkast.

Bak ondertussen (veg) gehakt, ui en evt spek en voeg er na 5 min de kool aan toe voor de vulling. Roer er de geitenkaas of kwark door. Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel het gekoelde deeg in tweeën en rol er twee grote plakken van. De vorm is afhankelijk van de vorm van uw ovenschaal of bakplaat. Vet ovenschaal of bakplaat in en leg een deegplak er op. Verdeel het koolmengsel over het deeg en leg de andere plak deeg er bovenop. Druk de randen op elkaar en prik met een vork of naald gaatjes in de bovenste deeglaag. Bak de kooltaart een half uur tot drie kwartier in de oven. Het deeg moet goudbruin van kleur zijn. Serveer de taart als ze nog warm is met een schep zure room of volle kwark er naast.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen