Lekker bij een latte, maar ook bij een mok thee of chocolademelk. In koffie geweekte dadels, noten en chocolade maken een lekkere zoete snack zonder gluten en toegevoegde suiker.
Ingrediënten
250 g dadels zonder pit
150 g studentenhaver of notenmix
2 el g notenpasta (zelfgemaakt of gekocht)
50 ml sterke koffie/espresso
1 el cacaopoeder
200 g pure chocolade
1 el kokosolie
50 g gehakte hazelnoten
Porties
16 porties
Bereidingstijd
10 minuten + 1 uur in de vriezer
Voorbereidingstijd
20 minuten
Totale tijd
1,5 uur
Bereiding
Week de dadels en studentenhaver even in de warme koffie. Laat afkoelen.
Hak de dadels met de studentenhaver en de walnoten, de hazelnootpasta en de cacaopoeder in een keukenmachine fijn tot je een kleverige, samenhangende massa hebt.
Bekleed een rechthoekige vorm met bakpapier of vet de vorm in. Druk de dadel-notenmassa uit in de vorm tot een plak van 2 cm hoog. Zet in de vriezer om op te stijven.
Smelt de kokosolie en breek er de chocolade in, laat de chocolade smelten, roer goed door elkaar.
Strijk de chocolade uit over de dadel-notenplak, strooi er de gehakte noten over en zet weer in de vriezer om op te stijven.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.