Een originele taart vol herfstsmaken. Paddenstoelen, knolselderij en walnoten vormen de romige vulling van het knapperige tortilladeeg. Lekker vegetarisch hoofdgerecht met een salade.
Ingrediënten
1 pak tortillawraps extra fibre (6 wraps)
2 el olijfolie
400 g gemengde paddenstoelen
2 preien
½ knolselderij
1 wortel
1 bouillonblokje
2 tl rozemarijnnaaldjes
100 g walnoten
2 el bloem
100 g crème fraîche of sojaroom
Benodigdheden
bakvorm van 24 cm doorsnede
Porties
6 porties
Bereidingstijd
30 minuten (oventijd)
Voorbereidingstijd
30 minuten
Totale tijd
1 uur
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snij of scheur de paddenstoelen in stukjes, de prei in halve ringen, de wortel en knolselderij in blokjes.
Kook de knolselderij en wortel in een pannetje water met een bouillonblokje beetgaar. Giet af door een zeef, bewaar de bouillon.
Bak de champignons met de prei, de knoflook en de rozemarijn in wat olijfolie snel bruin.
Strooi er de eetlepels bloem over, roer en gaar de bloem even.
Voeg scheutjes bouillon toe, blijf roeren en als het allemaal een beetje begint te binden voeg je de crème fraîche of de sojaroom toe. Meng de gare knolselderij en wortel erdoor. Proef of er nog wat zout en peper bij moet.
Vet een springvorm in en leg de tortillawraps er een beetje dakpansgewijs in.
Schep het paddenstoelmengsel erin en vouw de wraps er over.
Bak een half uurtje in de hete oven.
Serveer de taart in punten gesneden met een lekkere salade Tip: vervang de rozemarijn door dragon, dat is een lekker kruid bij paddenstoelen!
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.