Lekker koken met het Odin Groente-abonnement. Maak een heerlijke salade met de smaken van de herfst en met boekweit voor de bite. De dressing van rozenbottel en kaneel maakt het lekker sfeervol.
Ingrediënten
400 g pompoen
400 g pastinaak
1 el Mexicaanse kruiden
2 el olijfolie
2 wortels
1 friszure appel
100 g vijgen
100 g gare boekweitkorrels
2 el noten en zadenmix
Ingrediënten voor de dressing
2 el rozenbotteljam
6 el (soja)yoghurt
1 tl kaneelpoeder
Porties
4 porties
Bereidingstijd
30 minuten
Voorbereidingstijd
15 minuten
Totale tijd
45 minuten
Bereiding
Snij de pompoen in schijven en de pastinaak in parten. Laat de wortels heel.
Bestrooi ze met de Mexicaanse kruiden en hussel met de olie door elkaar. Leg de groente op een bakplaat en bak in een oven op 180°C in een half uurtje beetgaar.
Doe de sla in een schaal en leg de groente erop.
Snij de appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Snij in dunne schijfjes.
Snij de vijgen in stukken.
Strooi de boekweit over de salade, leg de appelschijfjes erop en de vijgen. Bestrooi op het laatst met de noten en zadenmix.
Mix de yoghurt met de jam en de kaneel en wat water tot een ruime hoeveelheid dressing en serveer die apart bij de salade.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.