Filters
Toon resultaten
Kijk hier voor de Odin receptenboekjes
Begin nu met dit recept en je hebt over 3 weken een verrukkelijke siroop om feestelijke drankjes mee te maken. Ook zonder alcohol!
Leng aan met een beetje bruiswater, een plakje mandarijn en een takje rozemarijn.
Dubbeldoel kippenvlees van Alleb'ei
Dit vlees komt van Sasso Silver kippen; een dubbeldoelras. De kippen krijgen de tijd om
op te groeien, waarbij zowel de hennen als de hanen een kipwaardig bestaan krijgen.
Hanen leveren sappig vlees, vol van smaak.
Ook hennen krijgen na hun legperiode een tweede doel als volwaardige vleeskip.
Een prachtige, verwarmende winterse salade met palmkool. Je bakt de kool even zodat ie iets zachter wordt en met bietjes, sinaasappel, granaatappel, nootjes, ricotta en de frisse mandarijndressing is het een ware smaaksensatie!
Een heerlijk dessert met kruidige stoofperen en speculaas. Als je een kleinere vorm gebruikt zou je ook meerdere laagjes kunnen maken. Je kunt dit ook in glazen of ijscoupes serveren, maar zo'n grote schaal op tafel zetten heeft ook wel iets gezelligs. Je geeft er dan voldoende lepels bij en iedereen schept gewoon allemaal direct uit de schaal. Het hoeft soms niet zo formeel...
Eryngii, ook wel koningsoesterzwam genoemd, is een grote, stevige paddenstoel met een fluweelachtige
hoed en een dikke, witte steel.
De hele paddenstoel is eetbaar en heeft een milde, aardse, soms licht pittige smaak. Zoek middelgrote exemplaren voor dit gerecht. Bewaar de hoedjes om lekker in een pastagerecht of omelet te gebruiken.
Romige bloemkoolsoep die met de (aard)peren en kaas een zoet-pittig geheel vormt.
Voor de finishing touch kun je er nog wat verse nootmuskaat over raspen. Dat geeft een warmkruidig accentje.
Hoe maak je van eenvoudige wortelgroente een feestelijk en chique bijgerecht? Zo dus.
Gebruik één van de lekkere en makkelijke currypasta's van OnOff Spices om een snelle en toch voedzame maaltijd te maken. Linzen en cashewnoten voor de eiwitten en een flinke portie groente voor de vitamines. Eet er wat volkorenrijst of naanbrood bij.
Snelle en makkelijke manier om een maaltijd op tafel te zetten. Je kunt er allerlei restjes groente in kwijt. Wortel, zoete aardappel, mais, aubergine, broccoli. Je mikt vanalles door elkaar op een bakplaat. Ik bekleed die altijd wel even met bakpapier (PFAS-vrij!) en kook hardere groente zoals spruitjes of wortel even een paar minuten voor.
Deze keer serveren we het met couscous.
Hoe feestelijk wil je het hebben bij je kerstontbijt? Lekker én mooi! Voor het 'vlechten' van het brood hebben we een filmpje gemaakt.
Dat zie je hier
Vul mooie grote bladeren van Chinese kool met een Oosters paddenstoelmengsel. Je kunt er, voor een stevigere maaltijd, ook nog zilvervliesrijst bij koken en wat komkommer gemengd met een el zoete chilisaus erbij serveren.
Kliswortel is een groente die maar heel af en toe in onze winkels ligt. Bij de meeste mensen is hij niet bekend (misschien als wilde plant in bermen en langs bosranden. Het zijn van die bolletjes die zo aan je jas of trui blijven hangen) In Japan en Korea wordt hij wel veel gebruikt in de keuken ( roepnaam: gobo). Hij wordt daar sinds de 10e eeuw gegeten en beschouwd als een belangrijke bron van energie en als herstelvoeding bij zware ziekten. In de oosterse geneeskunde werkt de wortel samentrekkend en ontgift het bloed, huid en lymfesysteem. De wortels kunnen tot wel een meter lang groeien. Ze hebben een milde smaak, het lijkt een beetje op artisjok of schorseneren.
Gesneden kliswortel verkleurt snel, net als appels. Zet het dus snel onder water, evt. met een scheutje citroensap.
Lekker vegan schoteltje met spruitjes, snijbonen en pasta in een romige saus, afgemaakt met een crunchy topping.
Gierstvlokken zijn glutenvrij en kunnen gebruikt worden voor het maken van pap, maar ook in yoghurt, melk, taarten of koekjes. De gierstvlokken van De Halm hebben een nootachtige smaak en zijn rijk aan vezels, wat goed is voor de darmen. Het is sowieso goed om veel te variëren in je (ontbijt)granen; gierst heeft weer een andere nutrientenverhouding dan havermout. Gierst is betaalbaar en je kunt het ook als vervanger van couscous of quinoa gebruiken. Het is dus een multi-inzetbaar graan. Het is onder andere rijk aan eiwitten, ijzer, fosfor en magnesium en vitamine B1 en B6.Ik gebruik gierstvlokken ook wel eens door glutenvrij paneermeel, samen met zaden en pitten geeft dat een knapperig korstje aan (groente)schnitzels.
Lekker vegan broodbeleg maak je zelf! Ook heerlijk op toast of stokbrood als borrelhap.
Je koude handen warmen om een grote kom soep, dat is zo lekker! En het is ook nog eens een kom vol goeds Neem eens andere noedels dan je gewend bent, bijvoorbeeld pompoen-gembernoedels of bruine rijstnoedels.
De oesterzwammen kun je heel makkelijk met de hand in reepjes scheuren. Zo krokant gebakken zijn ze ook lekker op een burger of tussen een pitabroodje met tzatziki.
Dat je van zoiets simpels als aardappel, zoiets lekkers kunt maken....
Deze galette is ook goed met kant en klaar deeg te maken. Je kunt 'm als bijgerechtje in kleine punten snijden of wat grotere porties met een salade met peer en noten bijvoorbeeld.
Lekkere compôte zonder al te veel suiker. Chiazaad maakt hem lekker dik.
Deze wraps zijn lekker en voedzaam. Je kunt er heel veel gezonds in kwijt (varieer zelf!). Je maakt er enchiladas van door ze in de oven te bakken in tomatensaus.
Zo eind augustus als de vijgen rijp zijn en de eerste appels van de boom worden gehaald, kun je weer verlangen naar een warm toetje of ontbijt. Maak dan deze heerlijke crumble. Zo klaar!
Ben je druk, maar wil je toch goed eten? Deze biologische curry madras zet je in no time op tafel. Rijk aan smaak met pure ingrediënten. Indiase curry op zijn best!Maak er een frisse komkommerraita bij en serveer met partjes limoen en papadums of naanbrood.
Deze balletjes kun je eten als spicy snack, maar zijn ook lekker bij de hoofdmaaltijd of zelfs op een salade.
Fenegriek heeft een hele bijzondere smaak: kruidig, een beetje bitter en nootachtig tegelijk. Bij dit gerecht gebruiken we het in de gebruinde (vegan) boter om het effect na te bootsen dat je krijgt als je (dierlijke) roomboter bruint. Samen met de pecannoten heb je daardoor een heerlijke jus. De portobello's van Paddenstoelenrijk zijn lekker vlezig en super geschikt om te grillen met wat olie, peper en zout.
Als je aan tamme kastanjes kunt komen, is het ook heel lekker om die te gebruiken in de puree ipv selderij.
Vegan boterkoek? Ja! Deze met peer en rozemarijn smaakt net zo goed!
Je winkelmand is leeg.